Trebuie sa acordam BCE 'timpul necesar' pentru implementarea supervizarii bancare, considera Juncker

Data publicarii: 19-09-2012 | Finante-Banci

Liderul ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, a apreciat marti ca Bancii Centrale Europene trebuie sa ii fie acordat 'timpul necesar' pentru a implementa proiectul de supervizare bancara in zona euro, relateaza France Presse.

'Este adevarat ca suntem determinati sa punem pe picioare o uniune bancara, o supervizare bancara, cat mai curand posibil, dar este de asemenea adevarat ca pentru a face acest lucru trebuie sa ne acordam timpul necesar', a declarat marti seara Juncker pentru postul de televiziune regional bavarez Bayerischer Rundfunk. 'Eu sunt in favoarea unor pregatiri riguroase, nu a unei introduceri pripite a uniunii bancare', a explicat el. 

In context, seful Eurogrupului s-a declarat 'foarte apropiat' de pozitia Berlinului care se opune unei supervizari unice care sa controleze toate bancile din zona euro, inclusiv pe cele mai mici. 'Sunt foarte aproape /de pozitia ministrului german de finante/ Wolfgang Schaeuble cand acesta spune ca nu va fi posibil ca o autoritate de supervizare europeana centralizata sa poata superviza indeaproape aproape 6.000 de banci in Europa', a declarat el. 

Instaurarea unei supervizari bancare comune in zona euro a fost definita la sfarsitul lunii iunie ca o conditie pentru ca viitorul fond de salvare permanent al uniunii monetare - MES - sa poata imprumuta direct bancile fara a mai obtine acordul statelor membre, evitand astfel adancirea datoriilor.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: